Voor jou?

“Als het niet gaat, dan gaat het niet. Je kan een koe moeilijk uit het weiland halen als ze er niet in staat.” -De Kneet-

Jij
Om de bergen te kunnen overwinnen hoef je aan maar drie van onderstaande voorwaarden te voldoen:
– je legt wekelijks een kilometer of 50 af op je mountainbike
– je weet waaraan je begint en bereid je graag goed voor
– je bent een geboren optimist, ook als het moeilijk wordt
– je bent geen ‘winner’ maar houdt de boel ook niet op
– je bent van het type ‘bek op het stuur en doortrappen’
– je bent zo gezellig dat men graag op je wacht
– je bent lekker in vorm, dat weet je gewoon
– je las het boek ‘Op de Helling’ van Boudewijn Smid en wil dat ook

Verder ben je vooral iemand die het heerlijk vindt om op zijn mountainbike te stappen om zeker wekelijks een paar uur de natuur op te snuiven. Het liefst ontdek je nieuwe, verrassende paden en op vakantie met je gezin (of op een ander moment) bedacht je je dat het ook leuk zou zijn om eens met je fietsmaten een lang weekend weg te gaan.

De groep
Heel veel verschillende soorten groepen komen in aanmerking voor een avontuur met ATB Oostenrijk. Dat kan een groep zijn die wekelijks met elkaar fietst en eens ‘méér’ wil proeven. Klimmen en dalen vraagt om andere talenten dan een reguliere rit op de Veluwe, je leert elkaar op een gezellige en uitdagende manier anders en beter kennen en zo’n reis kan weer heel inspirerend werken voor de zondagse rondjes. Maar ook voor vriendengroepen met dezelfde passie voor fietsen is ATB Oostenrijk een leuke kans om elkaar eens echt weer te spreken, mee te maken, de fietspassie te delen en met elkaar te lachen om oude patronen. Want dat is het leuke van fietsen in de bergen: je komt jezelf en anderen hoe dan ook tegen!

Tijd
We begrijpen dat vakantiedagen schaars zijn voor de meesten van ons. Zeker vakantiedagen die je aan jezelf kan besteden. Daarom hebben we een arrangement bedacht dat zo weinig mogelijk vrije dagen kost. Ook reizen van drie dagen (met bijvoorbeeld de terugreis op zondag) zijn mogelijk.

Materiaal
Mountainbiken kan heel veel blabla over materiaal zijn. Wij houden van mooie fietsen, maar uiteindelijk is een fiets alleen maar een middel om die geweldige natuur en uitdagende fysieke inspanning op een gezellige manier met elkaar te combineren. Dat is waar het bij ons vier dagen over gaat. Punt.

Vuistregels
Om veiligheid en plezier te kunnen garanderen zijn er een paar vuistregels:
– veilig: geen scheuren, breuken, versleten remmen, ketting(bladen) of banden
– zadel: je kan het een dag uithouden op je zadel
– remmen: hydrolische schijfremmen of de bekende magura remmen
– fiets: minimaal een verende voorvork
– banden: stevige banden, geen ‘slicks’
– een goede, veilige helm
– schoenen: je fietst met een kliksysteem
– kleding: je kan je voor alle weersomstandigheden passend kleden
– je hebt een klein dagrugzakje met drinkzak
– gezondheid: je bent goed gezond, een flinke inspanning levert geen gevaar op
Fietsen in de bergen kan gevaarlijk zijn. Je houdt je aan de instructies van de gids, neemt geen onverantwoorde risico’s. Uiteindelijk ben jij zelf degene aan het stuur en ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.