Het gebied: De Hohe Tauern

Bramberg ligt in het Salzachtal, midden in het natuurgebied de HoheTauern, een mooie groene streek. Geen hellingen vol met vakantiehuisjes of hotels en heel veel ongerepte natuur met onverharde wegen, paden en paadjes die nog echt wachten om ontdekt te worden. Het landschap is alles tussen glooiend en ruig, van lieflijke alpenweiden tot uitdagende trails.

“Vanuit één punt kunnen kiezen of je met elkaar zin hebt in ruig, groen,  veel of weinig hoogtemeters, afwisseling of urenlang zicht op de te bereiken top is geweldig. Zeker met een enthousiaste gids die elk hoekje en gaatje van het gebied kent.” Guido Rikkers, Beilen.

Het Salzachtal loopt van oost naar west en ligt ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Salzburg. De zuidwand van het dal wordt gevormd door het Nationaal Park De Hohe Tauern met hoge besneeuwde toppen (Großvenediger 3666m) en groene dalen met vele watervallen. Bekend is de Krimmler Wasserfälle, met 380 meter de hoogste van Europa. De noordwand van het Salzachtal wordt gevormd door de Kitzbuheler Alpen, een zeer afwisselend gebied met leuke restaurants aan het eind van iedere klim. Bramberg zelf ligt onderaan de berg de Wildkogel, een bekende bestemming voor mountainbikers en downhillers.


Grotere kaart weergeven